Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har sett människan.

Jag har sett människan.
Det har jag.
Och det var ingen vacker syn.
Det kan jag lova.
För jag har sett henne på djupet.
Där såg jag henne.
Liten, rädd och elak.
Det var hon.
Det var ingen vacker syn.
Trynet förvridet.
Ond och ful.
Ja, så såg jag henne.
För sådan är hon.
Människan.
Idag. Igår. Och för alltid.
Missunnsam. Ond och ful.




Fri vers av människan
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-03 20:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Exakt.
Mänskligheten är överskattad.
För att parafrasera en gammal vän som lämnat jordelivet: "Jag har lärt känna Larz Gustafsson. Det var ingen angenäm upplevelse."
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

människan
människan