Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skräckblandad längtan

 

Nu sitter jag här och ser ut över sjön igen
(Som så många gånger förr)
Vars yta kan gå från ljus till mörk stilla till vild
Med samma hastighet som öppet hav
Jag ser ut över vattnet som lockar mig så
Med en blandning av längtan och skräck
Ty öppet vatten kommer alltid betyda frihet för mig
En plats där tid och rum upphör
På samma sätt som kanten mellan himmel och hav
Tycks gå samman i solnedgångens lysande strålar
Det är den känslan som fyller mig helt
Var gång jag sitter och ser ut över sjö eller hav
Ja även när vattnet som idag ligger fruset
Under ett täcke av is och gnistrande snö
Känner jag vattnets lockande dragningskraft
Som fyller mig med en skräckblandad längtan
Till dess mörka djup

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-03 22:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oerhört bra i skrift och känsla!
2019-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om dubbla känslor!
2019-01-04

  ULJO
Berörande text, detta
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP