Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blod från såren. Sprang genom vackra rosenbuskar och brännässlor. När stormen lagt sig. När trädstammarna rest sig upp ur älven. Forsade vattnet fram, , okontrollerat och fritt.


Rådjursögon

Rädda ögon
Svaga steg
Iskallt andetag
Tunna luftmoln

Rådjurshjärta
bortglömd
Begraven längst in
i skogens tysthet

Hon är mitt allt

Lämnad åt mörkret
Kvällen samlar sina armé
På rad, redo att skjuta
på krigsstigen tåras
rädda ögon
Natten skjuter ihjäl
ögon som blänker
Skotten följer hennes skugga
tränger in i min själ

Adrenalinpåslag
Inatt klapprar rådjurshovar
Hetsiga andetag
Inatt klappar rådjurshjärta
Stressen dödar inifrån
Flyr från mörker till ljus

Skogen tar slut
två lysande klot
Under gatlyktans ljus
blir de större
skenet bedrar
fyra hjul
fastfrusen





Du vågar inte se
Minns bara
av misstag
eldiga ögonglober
Ljusets reflektion


Sprucket glas
röda ränder
Tyst bara
vindrutetorkare
som pendlar
fram och tillbaka

I oändligt regn
Under gatlyktans ljus
Skimrande gulddroppar
Du kramar hjärtat i handen

Rädda ögon blöder inifrån
Bräcklig glaskropp
krossad av mörkets tyngd
fallande stjärnor
regnar över oss




Fri vers (Fri form) av Miroflores
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-03 23:45



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
En känsla av ofrihet men också styrka trots allt är vad texten säger mig Applåd!
2019-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Miroflores