Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kajorna sa tack


Ordet blev kött


Flickorna rullade köttbullar
för glatta livet

till långt inpå natten
höll de på
beslutsamheten
överbryggade tröttheten

säkert hundra blev det på ett fat
flickorna strålade av stolthet

på julafton fick vi
avnjuta läckerheterna
tillsammans med allsköns
godsaker från julbordet

mättnaden övervann
aptiten
och vi föll dåsande ner i
varsina soffhörn

I formen vilade fortfarande
femtio köttfärsbollar
som varligt övertäcktes
med aluminiumfolie

varefter de placerades
på terrassen
ty det funnes icke plats för dem
i kylskåpet

på morgonen tackade kajorna
för skrovmålet
med ett kraxande
och ett fasligt flaxande

jag fick en påminnelse
om alltings förgänglighet
och vår ansträngnings
obetydlighet

samtidigt som julens budskap
sänkte sig över händelsen

som en slags förklaring
och en plötslig förståelse
för kajorna -
och betydelsen av att tacka

...och ordet blev kött
och tog sin boning ibland oss...







Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-04 02:13



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Hoppsan, kajorna blev mätta och belåtna. Köttbullar är gott!
2019-01-06

  stormengudrun VIP
Jesus damp rakt ner i den "hedniska" tiden och får väldigt mycket plats i mitt julfirande. Tack!
2019-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Blanda inte ihop Jesus med det hedniska julfirandet, tack.
De har inget med varandra att göra.
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP