Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm från inatt utvecklad... Här till rytmen hos Famous Blue Raincoat av Cohen. Icke vistolkning, blott bakgrund [dock ersatt versens varierande B-del med samma A-del igen]. Likafullt kändes drömmen solig, sig vänskap närmande, ingalunda kallt betungande


Jacka 23 : Retroaktivt Sällskap

 

 

 

Så gick jag med gamla kamrater mot havshus

 

- höll Rick en tunn jacka?! turkosgrå i isbris

 

som fick fransar fladdra, längs varmaste hjärtljus

 

Förstod det var hennes - visst burits precis då...

 

 

 

vi aldrig kom fram till Venedig och Krakow

//vi aldrig kom fram till Vesuvius klyfta//

 

knappt Lysekil ens, minst ett liv från Alaska

 

Satt fast i förälskelsens bråddjupa krater

//Satt fast i förälskelsen - flyg vägra' lyfta//

 

tills Ricks kompis bokat - slapp ensam jag traska?!

 

 

 

Refräng :

 

Ja, nu känns

 

som om Eva lever igen

 

kan ännu bli nån form av vän?!

 

fast jackan har blott plats för en

 

 

Hur vi tre

 

varmt vandra' varannan tur hem

 

i färg jag knappt känner igen

 

nå, var ju helt klart längesen...

 

- Vem förblev hennes vän?!?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-04 22:50



Bookmark and Share


  Nanna X
Visst liknar situationen triangeln i Cohens låt, två män en kvinna och en jacka... fast färgen turkosgrå snarare signalerar svenskt 70-tal så finns undringarna där, nostalgin och den slumrande rivaliteten. Gillar bäst raderna

vi aldrig kom fram till Venedig och Krakow

//vi aldrig kom fram till Vesuvius klyfta//
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP