Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kategoriska imperativets kippande efter liv

Känner med tunga
längs tänder,
utrustad med bett

Vem känner
längs vems tänder?

Involverad
i kropps pågång,
i kroppssituation,
tung av gravitation och atmosfär,
utan egentlig identifikation
med kött trätt på skelett,
med nerv- och blodbanor
slingrande
genom miljarder cellers gemesamma
arbetsmiljö,
hjärtats paddskutt,
lungbälgars rusande luftströmmar;
det kategoriska imperativets kippande efter liv

Utan egentlig samhörighet
med blyertstecknen
raspade
med ena handens penna,
i andra handens mothållna häfte

Identifikation
med kropp och kroppsfunktioner
är alltets sammanstrålning
i alltets alla punkter,
en listig omväg;
någonting långt drivet;
universums sakframställan,
kringränd av avsaknad,
av dansande ansikten
svepta i tid och rum

Kroppar avverkas, förbrukas
som aspekter, synpunkter, genomresor,
ordvitsar, lägesbeskrivningar
och glaciärernas fallande stenar

Ingets illusion av något
är alltets intergalaktiska smärta

Känner med tunga
längs tänder

Hur många steg tillbaka
kan ingen ta
utan att världarna sinar?

Kropparnas ljusbågar
knastrar och knäpper
på händelsehorisontens brådtystnad;
på brådtystnadens händelsehorisont

I existensens spegelsal
av illusioner
är döden alltid någon annans saknad;
du och jag
båda bländverk på glasets yta

Vi skär som knivar
i varats jämnmod

Åren flockas
för att strax flykta




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2019-01-04 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP