Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Untitled Organ

Att hålla detta gyro
spinnande
i ekvilibrium,
i kraft och motkraft,
i en orkans rörelseförhållande
runt oberördhetens kalla blick:
vilt roterande
men i långsam förflyttning
över anade topografier;

sekundernas akuta panik
genom årens vilsamma överblick

Det vilar ett oerhört tryck
över den punkt
i universum
jag utgör
du utgör
Terry Riley utgör

Jag vill ovara
utan att dö

Jag vill måla
i mörka oljor:
lyftkranar
bilköer
snabbmatsmiljöer:

känna tidsflödets överproduktion
av saliv,
dagarnas snålvatten
genom veckopendlingarna,
den klarvakna verklighetens forsande
genom drömmar av silver, drömmar av guld

Dagarnas skum
över Madrid, Berlin, Paris
Happy Hour i New York,
ett beslöjat Teheran,
ett svarthackat Mosul,
hästbroddar i decembers Niemisel,
Bob Dylan på Spotify

Rösternas brottstycken
i 360 grader
runt jaguppfattningen
i Sunderby sjukhus kaffekoppsslamrande
cafeteria

Universum en stjärnspäckad
unreality show

Pälsängerns diagonal
över samvetets återblickar

Det tidiga universums utvidgningsfas
min tankes insikt om sin frihet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 121 gånger
Publicerad 2019-01-04 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP