Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett andetag!

Meditativa Liv!
Andetag tag, och sedan inte mycket mera!
De uttråkade själarnas lugn.

Meditativa liv!
Där lyckan vänt människors liv totalt, till det bättre.
BARA TA ETT ANDETAG!
Och sedan lägg till flera tekniker på det.
Ej att förringa, andningsinstruktörens kunskap.

Men det började med en astmatiker en gång.
Som uppmärksammade andningens sång, eller om du så vill? Rytm.
Ty han/Hon behövde överleva.
Och det blev än tydligare i hens situation.

Och vi andra...
Resten.
Ej att förakta, eller förringa, andades på, och tänkte inte så mycket på det. Förrän kanske i dödens sista andetag. Men då var det för sent att tala om för världen, hur ett andetag och flera,betydde så mycket för omvärlden. Och gör än. Det är en sanning som inte bör föraktas. Och som inte förändras, till tidernas slut!

Vi borde alla se oss som astmatiker, som uppskattar andetaget. Och andetaget, som förökar sig och blir flera! Vilket UNDER! Det finns dem som säger oss att livet har förskaffat oss äran, att andas! Men jag tror inte alls på det! Gud har gjort det! Andats åt oss, så att vi en dag tog det där första andetaget. Visst talar bibeln om att Gud blåste sin ande i oss, men det kan väl inte vara ett sammanträffande att ande och andetag nästan har samma andemening. Tänk på det! I ett andetag!




Bunden vers av Mim
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-04 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim