Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL KOLONILOTTEN

Du, kolonilott, är min lycka, fastän dubbel.
Jag överger dig, ändå är du kvar.
Du ger mig både trevlighet och trubbel,
en relation som hållit många dar.

På vintern ligger du förstås i träda,
när kölden härjar hårt i rot och gren.
Du ruttnar liksom uterummets bräda
och bättre blir du först till sommaren.

Som kolonist är existensen delad
och dubbel i en vid bemärkelse.
Ibland känns den perfekt, ibland förfelad,

en nyckfullhet men också stärkelse.
I växandet och vissnandet jag får
en dubbel dos av lycka varje år!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-04 13:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Meningsfullt för den som inte har egen mark!
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP