Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLVPORTRÄTT

Jag målar mig i bleka, ljusblå toner
med skinnet ljushyllt, skägget grått och vitt.
Ett sådant självporträtt har millioner
och kanske fler, men detta det är mitt.

Mitt medelmått har säkert mången annan
med allmänt anonyma anletsdrag,
men tanken som jag bär på under pannan
den äger ingen annan utom jag!

De yttre kännetecken som jag visar,
de säger ingenting om min person.
Den träder endast fram om ögat kisar

med porträtteringskonstens ambition
att se personen själv, som ler och krisar
och inte framstår som en abstraktion.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-04 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP