Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKALL VARA MITT RUM

Skall vara kväll i mitt rum
med tillredd kakelugn
och sekelskiftesmöbler
Skall vara mitt rum

Skall vara vinterskumt
med likblek måne och fönsterfukt
Skall vara sorgsen
som inför ett oåterkalleligt avsked

Skall blänka trött i torra lacker
Skall vara ett sodaglas av Simon Gate
och en hemlighet från tjugutalet
som aldrig skall uppenbaras

Skall överfallas av minnen och känslor
vid skrivbordets gröna glasskiva
Skall vara det där brevet till dig
som jag aldrig skall skriva

Skall vara vinternatt
Utanför innanfönstrets blåsor
skall ett sista stänk av söndag dröja
i diktens gamla alabasterelefant

Skall vara mitt rum




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-04 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP