Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla mina dokument

Jag måste skriva om allt så
att jag inte glömmer bort
någonting.

Därför måste jag även skriva
att jag måste skriva om allt
så att jag minns anledningen
till att jag skrev om det.

Varenda mening måste vara så
utförlig och detaljerad så
att jag alltid känner exakt hur
det kändes då.

Jag vill aldrig glömma, jag
vill minnas så bra att varenda
doft och smak jag någonsin känt
ska sticka mig i näsan och kittla
min tunga.

Jag vill inte bli äldre, jag
vill stanna här för alltid. Där allt
är som en dimma av tomma löften
och du ännu inte är en synd.
Vill aldrig behöva bli vuxen och
glömma hur det känns att leva.

Jag vill inte bli som du, som aldrig
levde fullt, inte hittade ro och nu
inte vet vad ansvar innebär.
Jag vill inte slita någon itu för min
egen njutnings skull.
Jag vill aldrig vakna en dag och känna
att allting har runnit mig ur händerna.

Därför måste allting dokumenteras,
allting memoreras och bli förstått.
Så att jag slipper undra sen, så
att jag inte kommer vandra runt i
ett tomt skal.

Den dagen då jag är där du borde
vara nu.





Fri vers av Assia VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-24 18:02



Bookmark and Share


  peter markurth
Bra flyt
2019-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Assia
Assia VIP