Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport, 4 maj 2018

Året är 2018! Barnen hoppar och skuttar på det norra bantorget, alldeles ovetandes om sin samhälleliga kontext, i det att konungariket Sverige befinner sig i ett valår. I fikarummen och på de sociala medierna pågår ett lågintensivt krig om årets narrativ och innehåll: Vilka frågor skall utgöra valrörelsen och varför? Blir det feminism, invandring, klass eller lag och ordning? Trots ojämna odds och tidiga bubblare är det ingen som vet säkert, och bland rekordstora mediesatsningar och machiavelliska knep står flera dörrar på glänt! Om något klingar sant i dessa tider är det Antonio Gramscis visdomsord från 1916: att leva är att ta ställning. Detta var allt från Knut Ståhlberg i Stockholm. Slut.




Fri vers av erikspoesi
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-05 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi