Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktlös

Hon klamrar sig fast, 
fastän hon inte längre vet 
hur man sätter på tvättmaskinen. 

Hon klamrar sig fast, 
fastän hon vid tjugo i tolv 
inte vet vad hon ska laga till middag. 

Det blir kanske makaroner eller potatis, 
men jag hittar inte skalaren. 

Hon klamrar sig fast, 
fastän hon inte känner igen vattenkokaren, 
den hon använde igår. 

Hon klamrar sig fast, 
fastän hon inte förstår varför garderoben är tom, 
att kläderna ligger i tvättkorgen. 

Hon klamrar sig fast ... 


Jag klarar mig själv, 
jag ska ingenstans ... och jag behöver ingen hjälp. 
Ni behöver inte oroa er! 

Men vi är dina barn och gör inget annat.




Fri vers av Lena K Nilsson VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-05 14:10



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Maktlöshet är det värsta vi drabbas av. Så länge hon kan på något vis, stötta och hjälp henne.
Starkt återgett av dig.
2019-01-06

  ULJO
Så igenkännande. Men det är här hjälpen behövs.
2019-01-06

  Gunnel Eriksson VIP
Oj att det är så illa. Klart att ni som klartänkta barn måste oroas. Tycker ändå som utomstående att hon är beundransvärd. Vilken kraft och envishet.
Många är de äldre som man hört talas
om att flytt bara lett till försämring, tyvärr. Men även motsatsen.

En välskriven dikt med stark känsla!

2019-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Ojoj...de här orden känns i hjärtat och likaväl som våra barn alltid är våra barn, så är våra föräldrar alltid våra föräldrar och det är klart att man oroar sig och vill hjälpa till...en mycket stark dikt...
2019-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP