Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äger du sanningen ?

 

Att folk inte tål kritik
ser vi överallt
Men varför ge kritik
om du bjuder på ägg men inte tillåter salt

Du är väl ingen diktator
du äger väl inte sanningen
Men om sanningen är din färddator
försök överbevisa osanningen

Få den andre att förstå att du har rätt
eller låt tystnaden tala och undvik bråket
Din sanning är intet värt
om du inte behärskar språket

Dissekera sanningen med din bästa lins
minns att språket ibland har olika uttryck för samma sak
Bevisa din empati och hjärnhalvornas existens
aldrig kan vi alltid tycka samma sak

Ibland kan bägge ha rätt
bara olika sätt att uttrycka oss på
Det är då du blir en sprätt
om du vägrar försöka förstå




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-05 15:14



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
För alla mina eventuella läsare: Dikten var menad till alla som läser dikten, inklusive mig själv ... Vi har alla så lätt för att döma utan att förstå ... Och min uppfattning är som några ord jag skrev för länge sedan: Att tala sanning, är att veta, att man ingen ger banning, utan att själv veta .... Men vi är, även jag, allt för snabba i vårt anklagande ibland, vilket är en av våra mänskliga dåliga sidor som vi alla måste jobba med för att bli bättre människor.
2019-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Och nu har vi båda gjort något man inte får göra: Kommentera kommentarer.
Skillnaden är att jag kan åberopa självförsvar.
2019-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Kritiken var inte riktad mot mig, Ztaffan.
2019-01-05

  Staffan Nilsson

Det här riktigt vackert och klokt om att vilja förstå och försöka förstå - inte bara basunera.
Dessvärre tål inte Jezuz kritik ...

2019-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är Sanningen.
2019-01-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP