Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ur arkivet Foto: Eget


Kristallgren

klamrande på grenar
en och en
i sockervadds snö

frostbitna aroniabär
utanför hennes hus

              *

tanken klamrar sig fast
vid rädslan för upprepning
hon söker en vilja
sin egen

             *

snökristallerna
skimrar, skyddar
den nakna grenen
som vilar
i väntan på värmen

den skall vakna igen
en skimrande morgon

klädd med nya
små grönskande blad
och pärlor
av daggdroppskristall

            *

hon söker inåt
sin vilja
öppnar en dörr
mot hans vilja

rädslans skugg - ekon
tonar bort
i spegel ljuset

© Eva Langrath januari 2010

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-05 18:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.
2019-02-08

  Erik Gefvert
'sockervadds-snö'
så fint.
2019-01-13

  ULJO
Så fint
2019-01-05

  Anya VIP
Fint och levande berättat. Du skriver så vackert om vintern så jag börjar gilla den...och det är bra för jag har lovat mig själv att tycka om vintern. Gillar hur du väver in det inre spelet.
2019-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP