Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Abstract



Plancks och Einsteins handflator
Möts som repellerande magneter

Illustration
Ett klot i en tunnel
Som övergår i sig själv
Inuti större klot

Observatoriet har stängt
Studierna
Experimenten
Satta på paus
Astronomerna
De teoretiska fysikerna
På veckosluten befinner de sig
Någon annanstans




Fri vers av DavidM VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-01-05 19:09



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Allt samverkar

Tack för ditt ljus
2019-02-19

  Stanley Rydell
Skickligt och snyggt genomfört om olka perspektiv:handflator som möts som repellerande magneter, rikt bildspråk och härlig avslutning!
2019-01-31

  Lars Hedlin
Bra komplext och Nära
2019-01-07

    ej medlem längre
En spännande text som är både vetenskaplig och poetisk på samma gång. Två giganter inom fysiken som har haft efterverkningar på forskningen idag. Intressant med perspektivet då och nu, och att befinna sig någon annanstans kan upplevas som inte bara fysiskt, utan i tanken i universum.
2019-01-07

    Peter Söderqvist
Smart text som sätter fokus på kunskapen och dess skapare. Jag undrar hur länge veckoslutet varar.
2019-01-06

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket intressant, välskriven och spännande dikt!
2019-01-06

  KattenKin VIP
I en annan del av verkligheten tänker jag mig fortsättningen på ditt absolut perfekta slut.
Vilken intressant text. Fina bilder. Dessa två som varit så viktiga för vår verklighetsuppfattning, läckert att du skrev om dem! Jag googlade lite, vet inte riktigt varför deras handflator repellerar som magneter, men jag kan tänka mig att kvantteorierna går stick i stäv med Einsteins teorier. Att man måste välja den ena eller den andra teorin för att komma vidare. Jag kanske har fel, men jag gillar din text och båda dessa herrar.
Superfin bild i början också, som en vetenskaplig motsvarighet till Michelangelos målning i taket på sixtinska kapellet.
2019-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text som stimulerar tanke och känsla.
2019-01-06

  ULJO
Bra i fysikens territorium
2019-01-06

  henke_r
Kliniskt, observerande och allmänbildande. Du ger med din dikt ett annars så mörkt och outforskat universum ett hoppets ljus.
2019-01-05

    ej medlem längre
Kanske förstås existensen bäst när livet verkligen levs, i samverkan med andra?
2019-01-05

  Kungskobran VIP
Bägge hade de sina konstanter.
2019-01-05

  Mow Dean VIP
spännande.
intressanta bilder.
2019-01-05
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP