Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lilla mamma


Det ordnar sig nog

När det körde ihop sig
nynnade du på en sång
när tiderna var svåra
bad du till Gud

när pengarna tröt
tackade du för maten
och vi gav barnen i Afrika
en extra slant

Du njöt av
sol vind och vatten
och en svamprunda
efter regnet

en vacker blombukett
plockad i det vilda
var den finaste presenten
vi kunde ge dig

Våra teckningar
brev och dikter
fann vi i dina lådor
när du lämnat oss

det var som om
dessa dina dyrbaraste skatter
väntat i decennier
på att bli hittade

Lilla mamma

din förväntan var stor
på en framtida värld
lika verklig som den
du levt i här

Du tackade livet
och yttrade orden
vi nu får vårda
och minnas dig för:

Det ordnar sig nog











Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-05 23:51



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Underbart att läsa ... så fint ...
2019-02-09

  stefan.g
Så fint skrivet, riktigt fin! Tack för läsningen.
2019-01-26

  juliaparkas17
Fint skrivet om sorg av förlorad anhörig.
2019-01-13

  Ezmeralda VIP
så vackert minnet av din mamma står. Känns igen av mig.
2019-01-06

  Cikoria Blå VIP
Kärleksfullt och vackert.
2019-01-06

    Melona
Åh! Så otroligt fin och kärleksfull dikt, med många bilder och stor igenkänning...
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP