Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pennan är mitt svärd

Helt förlorad i min egna lilla värld tar jag fram mitt svärd
Min fina penna och börjar att hugga ner några ord
som jag efter att jag har huggit ut dem
placerar de i rätt ordning för att det till slut ska bli
till hela meningar
Något som jag sen hoppas att ni som läser ska förstå
Meningar som jag nu kommer att servera på alla
era bord
För nu kör vi
Här finns det inga förseningar då tiden inte räcker till

Det ska sovas och drömmas och vaknas
Äta frukost och titta på nyheterna med väder för att
därefter gå till busshållplatsen och åka till sitt jobb
Där det ska slitas och släpas fem dagar i veckan

Ta i lite nu då med hela din kropp
Var inte en sån tunnis
Var inte en sån stropp utan visa då hellre vad du går för
För om du gör det kommer jag att ge dig en löneförhöjning
då din lön kommer att hamna högst uppe på topp
Och det vill du väl
Självklart, svarar du

Efter jobbet åker du hem och genast innanför dörren
står frugan där och ger dig skitungen
samtidigt som hon säger
Nu är det din tur att mata bebisen
Efter det så kan du diska och dammsuga
För själv så ska jag nu bara gå ner till bryggan och sjön
och sola mig lite i solens sken
eller bara ta fram mitt metspö för att fiska
Men du kan ju alltid komma efter, älsklingen

Ja, jag kommer när jag får en liten stund över, svarar du
( Visst är det härligt att leva )

Pennan är mitt svärd!

Ken Cassel
5/1-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-06 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel