Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Finns hopp att hitta hem


Båten

Du klarar allt själv, el?
Ute på havet inser du
din ensamhet.
Båten är din säng.
Liten, ensam i ditt rum
ingen kom.
Någon sträcker ut, våga lita.
Känns havets salt, kittlar.
Årorna doppas i vattnet.
Mellanrum i sorgen.
Närmar dig din själ.
Längtan efter livet,
ger dig kraft.
Suddigheten på din,
hornhinna avtar.
Solsken bakom nästa ö
mötet livet.
Vattnet gnistrar, diamanter.
Stillhet, bomull så mjuk.
Båten stöter mot land.
Du är hemma




Fri vers (Fri form) av birgitha
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-06 06:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

birgitha
birgitha