Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför älskar vi inte varandra, som vi älskar våra barn?

Rådjurets modersögon lyser. Häggens doft berusar oss.
Världens sinnesrubbning. Lögner, svek och förvirring.
Fågeln vet ingenting, hör bara sin partners rena ton.
Man måste värja sitt inre ljus. Nolltolerans. Med ett leende.
Om du inte har Kärlek. Vad har du då? Vad inbillar du dej?
Barnets sanna blick av glädje. Geggamoja i sandlådan.
Varför älskar vi inte varandra, som vi älskar våra barn?
Varför gör vi inte bara uppror, mot allt som söver oss?




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-06 12:10



Bookmark and Share


  Magica VIP
Det är nog individuellt, alla älskar inte sina barn heller, de bara skaffade barn för att andra hade gjort det och man "borde".
Sen kan man inte älska alla människor, inte jag iallafall.
Det finns inget farligare än de människor som väljer att blunda för feghet eller är fullkomligt omoraliska, dem är inte värda att kasta bort någon kärlek/energi på, bättre fokusera på (för personen i fråga) färre, dock bra människor.
Klokare som djuren att lyssna på de rena tonerna (sanningen), djuren är mer äkta än människor.
Intressanta frågeställningar, särskilt sista raden.
2019-01-08

  Marita Ohlquist VIP
Varför älskar vi inte varandra, som vi älskar våra barn?
Väl formulerad fråga som manar till eftertanke!
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP