Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRETTONDEDAG

Möjligen i Österns länder
att man firar vad som händer,
om en stjärna leder dem
ända bort till Betlehem.

Men i Västerns kalla riken
är man trött på och besviken
över denna tradition
- särskilt när man tappat tron!

Det behövs för alla varelser
aktuella uppenbarelser
som kan visa oss idag
det gudomligas behag.

Låt oss fylla vår kalender
med det Gud i nåd oss sänder
varje dag på denna jord
ifrån söder upp till nord!




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-06 12:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja tyvärr har man tappat tron där den borde finnas, eller t.o.m. förnekar den. Fin dikt, fint i sista strofen!
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP