Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlor



Hittade skimrande pärlor
som inte syntes i mörkret

behövde ljus för att se dom
mitt ljus

trädde dom på livets gyllene tråd
som en påminnelse om
att det är på mig det beror
vad jag ser




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 44 personer
Publicerad 2019-01-06 14:27



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat vännen
2020-08-05

    ej medlem längre
Mycket fint och insiktsfullt!
2019-01-11

    Birgersdotter VIP
Skimrande fint och så sant.
2019-01-09

  Olof Lagerhorn VIP
Mycket vacker metafor som med oväntade och originella vändningar öppnar musslornas skal och trär dess gåvor på rad.
2019-01-08

    ej medlem längre
Fint och klokt skrivet!
2019-01-08

  Margit Grell
Pärlan som en symbol för livet. Vackert!
2019-01-07

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2019-01-07

    ej medlem längre
En riktig pärla! :-)
2019-01-07

  Blomma-Stjärna VIP
underbar
klok och upplyftande
pärlpoesi
- jag bokmärker!
2019-01-06

  lila fjäderblomman VIP
Vackert och insiktsfullt!
2019-01-06

    Peter Söderqvist
Kloka rader, ljuset som ger kunskap är en stark metafor.
2019-01-06

  Lottie Ålhed VIP
Så klokt fint och eftertänksamt!!
2019-01-06

  Terapipoeten
Ja, det gäller ju att släppa fram sitt ljus. ”Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart...” Har oftast tänkt att det handlar om att få världen att bli lite ljusare. Men det handlar ju precis lika mycket om att själv få syn på pärlorna. Tack för denna! Kram
2019-01-06

  Eva Helene VIP
Kloka tankar fint satta på pränt!
2019-01-06

  Magdalena Eriksson VIP
fint som från en som inte har tid me trams
2019-01-06

  DavidM VIP
Gillar infallsvinkeln i den avrundande delen, ett bildrikt alster.
2019-01-06

  Respons VIP
Det är tack vare dig som det gnistrar både hos pärlorna och i poesin.
2019-01-06

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så vackert och insiktsfullt! "Livets gyllene tråd" och ljuset" ditt ljus".
2019-01-06

  Maria Sundelin VIP
Helt sant
I det lilla hittar vi oftast det stora
Kramar
2019-01-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Att se livets pärlor är stort! Och svårt för många. Bra skriftat!
2019-01-06

  Feliaxel VIP
Fint skaldat
2019-01-06

  Änglaögon
Fin livsvisdom i denna, tack.
2019-01-06

  M.Eta
Livets pärlor, en skatt att bevara och ta fram när man behöver. Fin text.
2019-01-06

  BenGust VIP
Text med positiva vibbar.
2019-01-06

  Ezmeralda VIP
Så fint, spara och se på när man vill!
Kom att tänka på detta med konst.
vad man ser ligger i betraktarens öga.
2019-01-06

  ULJO
Så klokt du skriver. Fenomenalt
2019-01-06

  Öknens Ros VIP
Livets pärlor att trä på tråd och spara för lyckliga stunder.
2019-01-06

  KattenKin VIP
Personliga pärlor, så fint!
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP