Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

doften av granris och kåda

en frisk och yvig gran
säkert femton meter hög
har lagt sig över stigen
håller ut sina grenar och stänger min väg

jag står kvar en stund
betraktar
ser hur skogen ruskats om
förundras över kraften som krävts för att välta ett träd

söker med blicken
efter öppningen, en plats att passera
närmar mig sakta, letar efter greppen
klättrar tyst och koncentrerat över stammen

mjuka kvistar böjs åt sidan, försiktigt, utan att bryta
ljudet av bark som river och skrapar mot byxbenen
den trygga doften av granris
koda som klibbar

idag är vinden borta
kvar finns ett andäktigt lugn
en sällsam stillhet
tystnaden




Fri vers av Mow Dean VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-07 14:50



Bookmark and Share


  WyS VIP
Tycker om betraktandet och det inre samtalet. Tack!
2023-06-03

    ej medlem längre
Tänker på ”plötsligt möter vandraren här den gamla jätteeken”. Fin och stämningsfull. Naturen är verkligen rogivande.
2019-02-06

  DavidM VIP
Närvarande, väldigt fint skildrad text med både natur- och sinnesstämningar.
2019-01-08

    ej medlem längre
Fin text...
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Mow Dean
Mow Dean VIP