Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är en vacker kamp

Livet är vackert
livet är en vacker kamp
gemensam
och ensam

innan jag stod ensam
med vårt barn
växande under mitt hjärta
hade jag fått
kärlek och sötebrödsdagar

innan jag stod ensam
med vårt barn
- 100 % av ansvar -
hade jag fått
vara en i ett par

idag är du död
och jag är gammal
nog för att leva mig
som en pulserande länk
i en blodfull kedja

livet är vackert ikväll
livet är en vacker kamp
när jag badar mina drömmar
med andra livshungriga och modiga
vänner i människohavet

bröder och systrar
livet är vackert
livet är en vacker kamp
gemensam
och ensam





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-06 22:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Carpe diem, säger den här dikten mig. Vi är nog många som behöver tänka som du. Njutbara rader.
2019-01-11

  prinscess VIP
Så vackert
2019-01-07

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk livsbejakande och tänkvärd dikt, i ord och mening.
2019-01-07

  Lars Hedlin
En bra text med känsla!
2019-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till livet!
Det sista stycket är ett fantastiskt avslut.
2019-01-07

  KattenKin VIP
"gemensam
och ensam"
2019-01-07

  KattenKin VIP
Oj så vackert! Gillar upprepningarna och berättelsen. Kampen. Fina ordval. Applåder!
2019-01-07

  ULJO
Livet är en vacker kamp. Fint
2019-01-07

  lila fjäderblomman VIP
Vackert sett! Tack!
2019-01-06

  Respons VIP
En fin hyllning till livet.
2019-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP