Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL FÖRSTÅELSEN

Allt dumt och dåligt som jag hittills skrivit
ber jag om ursäkt för i denna sång,
förlåtelse för att jag inte blivit
mer mogen, visare och mindre vrång.

Jag orkar inte sitta här och lipa
och ångra allt mitt gnällande och gnäbb.
Jag har ju spelat på min egen pipa
och sjungit med min egen stackars näbb!

Man kan ju inte vara någon annan
än den man blivit till på ont och gott.
När jag i ånger griper mig för pannan

är felet redan gjort, stort eller smått,
så när jag fått min skam och förebråelse
kan jag måhända få en viss förståelse?




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-07 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP