Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUTTAPERKABOLL

 

Jag har ingenting

att säga

 

just nu

 

orden strejkar

fast jag bönar och ber

 

att de ska komma 

 

linjerade blocket

uppslaget och redo

 

inga ord kommer

 

far upp likt

en guttaperkaboll

 

rättar till

ett lutande ljus

 

sätter mig ner

tar en klunk kaffe

 

far upp igen

tar fram fryst karré

 

sätter mig igen

tar pennan i hand

 

inga ord kommer

 

skulle tagit fram

mera karré

 

matlådor bra att ha

 

far upp igen

rotar i frysen

 

sätter mig ner

läser några sidor

 

slår igen boken

 

fattar pennan 

i ett sista försök

 

inga ord kommer

 

far upp igen

kollar tvättkorgen

 

ilar ner

till tvättstugan

 

slänger in tvätten

i maskin

 

far upp igen

till köksbordet

 

där blocket ligger

och ser anklagande ut

 

inga ord kommer

 

far upp igen

kastar block och penna

 

i kökslådan

 

jag har ingenting

att säga

 

just nu

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-07 17:29



Bookmark and Share


  M.Eta
Precis så är det ibland när man tänker skriva något. Då är det tomt i Hjärnkontoret. Sedan det bara rinner till ord när man gör något helt annat. Känner igen! Bra förmedlat!
2019-01-09

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text om hur det kan vara att vänta på orden!
2019-01-08

  DavidM VIP
Bra och finurligt skrivet om författandet, med invända vardagsbestyr.
2019-01-08

    ej medlem längre
Kanske är det orden
som studsar runt av iver där inne
som skapar den yttre rörelsen?

Nu är den röda mattan utrullad
och de är även presenterade

Publiken väntar...

2019-01-08

  Feliaxel VIP
Inte lätt alla gånger
2019-01-07

  ULJO
Du behöver nog ta en paus och koppla av
2019-01-07

  Poeten Salvador VIP
Men du skrev
2019-01-07

    ej medlem längre
Ibland är inte inspirationen där men då skriver du ändå. Det gillar jag!
2019-01-07

  Magdalena Eriksson VIP
låter som en skön paus Kram
2019-01-07

  Öknens Ros VIP
ibland tryter inspirationen, man får göra annat under tiden man väntar på att den ska komma.
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP