Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ UTSIKTEN


It's been a long time
since I rock and rolled...
Ja, eller då
skrev en dikt.
När jag tittar ut över
staden som jag bor i,
Karlshamn i detta fall.
Så är den klädd
i en dystert grå
kapuschong.
Inklämd mellan
jullov och skolstart
sitter jag och min stad
väntandes på
att frukostäggen
ska bli klara.
Fyra minuter
av melankolisk
eufori.
Bubbel i kastrull
och köksfläktsurr.
Nu en minut kvar.


It's been a long time
since I did the stroll...
Javisst
vandrande i poesin.
Kanalisera tankar,
sätta ord på känslor.
Har börjat bli
svårare.
Konstigt.
Flödet har strypts
på något sätt.

Let me get back,
Let me get back,
Let me get back.
Baby, where I came from...
Jag vill absolut
helt klart inte
upprepa mig,
loopa gammal skåpmat,
bara skriva om
väder och vind.

Intar gröt
en smörgås eller två.
Ett ägg kanske två.
Dystopi är inte min grej
längre.
Innan den beblandade
sig med mig
var jag en glad gamäng.
Det var därifrån jag kom.
Skolpojken vart nedstämd,
det var där som
Yster vart Dyster.

It's been a long time,
been a long time.
Been a long, lonely,
lonely, lonely, lonely, time...
Ja det var det
sannerligen.
Nu präntar jag till dig,
nu präntar jag ånyo.
Det var länge sen nu
som du fick dig nåt
till livs
från min penna
och hjärta.
Jag är så glad att se dig,
att du vill läsa mina alster.
Det går att ta sig ur
gamla invanda mönster.

Open your arms,
open your arms,
open your arms.
Baby, let my love come running in...
Det finns hopp för
den förlorade,
för dig.
Jag har skrivit så att
gröten kallnat.
Kaftan över stan
i gråblå nyans.
Och dig vill jag
bjuda upp till dans.
En ny chans
till en ny romans....trams...

Skall äta nu.
Kram min älskade läsare.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-07 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar