Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet med självkänslan nere i källaren

Helvetet. Att inte kunna sträcka ut händerna och ta emot kärlek. Att nästan aldrig ha ägt den alldeles naturliga förmågan. Inte inse och veta att du är värd den allra största ömheten. Själen känns som en tom kolstybbplan en iskall och blåsig vinterkväll, när du var ett barn, och inte ville gå in till mamma, för hon var inte som dom andras mammor. Att känna sej ensam i alla sociala sammanhang, och i bröstet sitter det besvikna, sårade och rädda barnet. Barnet som var du, och som inte hade någon, fast det sprang omkring och såg glad ut. Det självutplånande barnet. Du tar dej själv i famnen och säjer lugnt: Seså, jag ska ta hand om dej, jag älskar dej. Stryka över pannan, stryka över bröstet... det ska bli bra, det ska bli så bra... Barnet som aldrig hade några riktiga föräldrar. Med självkänslan nere i källaren. Kärleken är miraklet.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-07 12:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vem skulle avgöra vem som är lämplig?
Feministerna? Andra politiskt korrekta?
Det fanns en tid i Sverige då resande tvång-SS-teriliserades.
Men det är typiskt feminismen att vilja införa diktaturmetoder.
Alla ska ha rätt att skaffa barn.
Dessutom är allt inte alltid föräldrarnas fel.
2019-01-08

  Magica VIP
Berörande text. Det är en hemsk känsla när föräldrar inte klarar av en av sina grundläggande roller ens! Och att ha någon annan vuxen istället för sina föräldrar att ty sig till när man behöver tröst eller råd etc är inte heller alla som har.
Det borde vara lag på att få skaffa barn. Det är så svårt att få adoptera men att skaffa egna ungar kan folk göra hur som helst och sen inte ta hand om dem. Sen kan vissa föräldrar med att undra varför de blev så ensamma på äldre dar...
2019-01-08

  alvan
Och jag tänker hur lätt är det för en liten som måste bli stor... en iskall hård verklighet där barn inte får vara barn. Smärtsamt...
2019-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Jag är tacksam att mina föräldrar inte var:
a) feminister
b) syndikalister
c) vänsterpartister
d) frimurare
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP