Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SONETTBEGÄR

Jag känner för att skriva en sonett!
Det kliar i min längtande lekamen,
men själen tar en strid om fel och rätt.
Vad är moraliskt i poettentamen?

Jag borde följa form och etikett
och hålla ordningen innanför ramen!
Att skriva dikter utan sans och vett
utmanar allt i poesins examen.

Jag framstår säkert som en lysten sprätt
som äter as och kvarlevor som gamen
och lånar stänk och flikar titt som tätt

av diktare med egna tänkesätt,
som inte tvekar med ett ynkligt "ja, men..."
Skit samma, jag behöver en sonett!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-07 15:43



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Finns ju inget sm säger att man måste vara revolutionerande och spränga gränser i sekund och minut för att man råkar intressera sig förr att skriva lyrik iofs.

Själv kommer jag exempelvis med största sannolikhet aldrig bli någon Baudelaire.

Men poesi är också roligt förr att det skärper språket, ökar språkförståelsen, och lär oss tänka i andra banor än strikt logiska mm.

Jagär röertyad om att just sonetten (exempelvis) med sin strama form ökar uttrycksförmågan, ökar rytmkänslan, och även att det ökar nöjet med gamla rrromantiska 1800-talsdikter - när man börjar se förutsättningarrna för hur de (ibland) arbetade !

"Stänk och flikar" lånar vi nog allesammans i en eller annan grad - så även Gustaf !

Fortsätt skriva sonetter !

2019-01-10

    ej medlem längre
Vanebildande kanske...trevlig vana!
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP