Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Teodicéproblemet


TILL GUD

Tjenixen, gamle kompis! Hur är läget?
Jag hör så sällan av Dig dessa dar.
Jag tror ibland att Du inte finns kvar
i verkligheten, fast jag sökt Dig träget.

När ondskans vingar över jorden drar
som mörka skuggor över ljusa gärden,
vill jag ha svar på frågan utan svar;
Vad gör Du åt allt djävulskap i världen?

Om Du finns kvar, om bara så i sinnet,
kan Du väl fixa lite lugn och ro.
Du har väl inte gått och tappat minnet

och slutat hoppas på och slutat tro
på gossens kamp för världens trevlighet?
Hör av Dig! Ha en fortsatt evighet!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-07 18:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är vi människor som vill ha djävulskapen, det är vi som bjuder in djävulen. Gud kan inte göra något så länge vi människor vill ha det så.
Öppnar vi för Gud så kommer han. "Gud är inte långt borta från någon enda av oss".
2019-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP