Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt Alfa och Omega

Jag är så trött ikväll, sa han
men jag är ändå glad
Jag med, sa jag
Jag är trött och glad

Han höjde sitt vänstra pekfinger
(han är vänsterhänt)
och han sa, att han trots sin trötthet
kunde fortsätta sitt tal
om korruptionen, adeln, kungahuset och akademin -

men jag har lyssnat
tills nu - midnatt
och jag önskar mig en liten stund
av tystnad

i tystnaden
hörs brus från rum och rymd
men jag vill skriva poesi
och vet inte hur

Hur gör man poesi, älskling
säger jag och pussar honom i nacken
Kan du hålla tal om det?

Du kan börja med att skriva att jag älskar dig
sa han






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-08 00:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
poesi, naivitet, trötthet. tänkta bara säga dom 3 orden på radion. men blev stoppad. och nu av samvetet.
2019-03-06

    Lena Söderkvist VIP
Anar dialogen. Jo, det är inte alldeles lätt att göra poesi bara - så där. Ibland behöver man hjälp på traven. Man måste komma i rätt stämning. Känner igen mig litet där.
2019-01-11

  Anya VIP
Mycket fint med dialogen. Min man har också massa åsikter om politik bl a. Jag lyssnar. Känner igen mig i din fina text.
Sista styckets vändning är så varm och kärleksfull.
2019-01-09

  Respons VIP
Poesins viktiga funktion mitt i vardagen.
2019-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Underbart avslut att skriva kärlekspoesi till sin man!
2019-01-09

  lila fjäderblomman VIP
kärlek-alltings början och fullbordan. Fint!
2019-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket underbart fint förslag, till poesi!
2019-01-08

  Baystream
Åh så underbar! Den vänsterhänta vet allt vad som är värt att dikta om.
2019-01-08

  Baystream
Åh så underbar! Den vänsterhänta vet allt vad som är värt att dikta om.
2019-01-08

  Feliaxel VIP
Bra start att skriva jag älskar dig
2019-01-08

  ULJO
Viktigaste budskapet "Du kan börja med att skriva att jag älskar dig"
2019-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Jesus sade: "Jag är Alfa och Omega, begynnelsen och änden."
2019-01-08

  Kungskobran VIP
Ibland kan det bli för mycket av
elände, elände, elände, orättvisor orättvisor och åter orättvisor
när
All you need is love, love is all you need

Fint fångat av dig
2019-01-08

    ej medlem längre
Fint. <3
2019-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP