Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikt nr 79


Growing up

Förti år sen
är det nu
jag valde att bli
självständig
stå på egna ben

och klara mig själv

till England gick färden
i september -79
Torline förde mig
till familjen som skulle
hysa mig som au-pair

språket serverades till teet

åtta pund i veckan
räckte inte långt
det blev samtal hem
från myntautomaten
med tuppence coins

två minuter på söndagar

veckolönen
investerades i månadskort
på första parkett
i röda doubledeckers
upptäckte jag

Londons suburbs

när jag ville
hoppade jag av
gick i affärer
köpte kaffe och scones
på ett mysigt café

32 p kostade kalaset

en gång blev vi
överfallna
min modiga kompis
slog killen i huvet
med sin handväska

det hade jag aldrig vågat

blåögda och helylle
hade vi
kunnat råka illa ut
men killarna var hövliga
hämtade oss vid dörren

och skjutsade oss ända hem

inte visste jag
att det var då -
när jag dammsög
heltäckningsmattan
under undulatburen

- jag växte upp




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-09 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP