Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Född: 31/12


Nyårsfyrverkeri - en målarfantasi



När blå dagar
blir grå dagar
och jag fyller ännu ett år
vid nyår -

Födelsen som stjärnfall,
förevigat som liv i rörelse igen
som bild efter bild,
barndom, ungdom,
allt mera sen

Varje dag mitt liv i strävan,
jag målar så,
men i fallet
förfallen till betalning:
jag fann mig oskyldig
men skuldsatt ändå -

av att allt var mera
än detta fyrverkeri,
allt som borde varit jag
dag för dag
intill denna dag,
därmed i skuld
ända till mitt sista andetag.

Men för målare måhända
en särskild lag,
då tänds regnbågen
med alla mina färger.
Sen återvänder slutligen
och äntligen befriad,
skuldfri kanske,
jag.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-08 12:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin och tankeväckande.
2019-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP