Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BWV 1007-1012

Johann Sebastian Bachs cellosviter
ur Pierre Fourniers bredbenthet
är 3D-skrivare
som snabbt och sirligt sveper fram
min kropp
ur rummet
i ett Klondyke av kloner
genom Max Tegmarkade parallellvärldar
i alltids väldiga ögonblick,

helt utan sprickor


Jag ligger till mig
Jag ligger från mig
som ett surdegsbröd
just utlyft
ur stenugnen

Fournier målar Bachvareller
i plötsliga utgjutelser
medan Svante Pääbo sekvenserar
bakgrunder
nere på Max Planckinstitutet
för evolutionär antropologi
i Leipzig

Fournier sveper in mig,
varv efter varv
i en puppa
högt upp
i en asp
över Forsträskbäcken och dagen
som rinner iväg

Jag ligger till mig
Jag ligger ifrån mig




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-08 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP