Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tillsluten...



Vindlöst
punkteras ett fält
krympande
sträng geometri
linjer och vinklar
röd pil , ålder , pinje
             
ett strömhål
ett rent, tätt fall
riktning
ton och transparens
hav som faller in i ett annat
hönshök daguggla
i kurvor genom otillgängligheten
              
och frånvaron
en dyster linje
draperad
över vindsrumstrappan

Här gör natten sitt eget mörker,
som sjövatten
eller ryggraden i en mossgrön bok,
när den sluter sig...




Fri vers av Domenico VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-08 17:29



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vaken i natten. Dikten ger starka bilder och känslor förstärkta av fotot på vindstrappan med. Applåd!
2020-09-18

  HelenaW
Här kommenterar jag endast bilden då det är den som talar till mig:

Bilden är så stark, den förmedlar så mycket känslor och bilder. Åter den blåa färgen, det nötta. Tiden som står stilla men ändå inte. Trappan som leder uppåt, känner nästan kylan som rinner ner för den. Vad finns där uppe? Spännande.. Älskar bilden.
2019-01-21

    ej medlem längre
Skön poesi!
2019-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP