Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Maktskifte

 

 

Det finns en
given tidpunkt i
ditt liv

Då din lojale vän
kampen 
med hängande axlar
lämnar över makten 
till 
uppgivenheten

Det finns en given 
tidpunkt i ditt liv

Då de dystra prognoserna
blir bränsle i
en eld som 
förintar
förhoppningarna
och dina naiva drömmar

Det finns en dag i ditt 
liv 
då du lägger dig 
maktlös på britsen 
och låter narkosen 
föra dig in i okänt land

Kanske har du fortfarande 
kvar 
en sista tanke 
på att under sker 
när du somnar in

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 505 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2019-01-08 17:58

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Lysande.
2019-01-13

  Ett rött troll
Den bästa dikten jag läst här på Poeter än så länge.
2019-01-12

  Valter Örn VIP
Mycket mycket bra diktat och med hög igenkännandefaktor !
2019-01-12

  Lottie Ålhed VIP
Hoppet är det sista..sägs det Väl skildrat här Applåd!
2019-01-11

  Mfredrik VIP
Bra dock j... dyster, betänk att våra själar lyfter då energi aldrig kan förbrukas, bara omvandlas
2019-01-09

    ej medlem längre
Låt mig få bjuda på den tanken. Ditt liv kommer att fortsätta. Välkommen till Paradiset. Det är "bara" att glänta på Bibeln och titta in...
2019-01-09

  Feliaxel VIP
Ibland kan det vara svårt att inte ge upp

2019-01-09

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt som andas uppgivenhet och en liten strimma hopp om bättring. Tror de flesta någon gång i livet haft samma känsla.
2019-01-08

  Staffan Nilsson

Här naglar du fast allas vår fasa vid den givna tidpunkten - förståndets insikt att under inte sker.

2019-01-08

  Öknens Ros VIP
Man får hoppas det dröjer länge än.
2019-01-08

  alicja lappalainen VIP
Man kommer tillbaka.
2019-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten