Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ja må hon leva

Bland alla födelsedagsgäster

som sjunger ja må hon leva

finns det en som menar

ja må hon dö

 

Hon är din närmaste granne 

bland de lysande ögonen 

de glada skratten

i den skålande församlingen

 

Hon är ett kallt stråk längs golvet

en avlägsen snyftning 

eller den plötsliga rysningen

när dörren slår upp på vintern

 

Hon är en skugga ibland skuggor

när jorden vilar i trygghetens armar

Ett moln bland molnen

för den som spejar mot himlen

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-09 07:31



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Akta dig för liemannen eller liekvinnan :-)
2019-01-11

  Solstrale VIP
Allt hänger ihop! Fint dela sådan ordföljder liksom väcker inom tonföljder ett sammelsurium av röster...
2019-01-10

  Anya VIP
Oj. Denna var stark. Bildrikt målar du upp livet och döden. Känner falskhet när jag läser. Faller särskilt för:
"Hon är kallt stråk längs golvet
en avlägsen snyftning
eller den plötsliga rysningen
när dörren slår upp på vintern"

Fantastisk skildring.
2019-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Livet och döden
värme och kyla
2019-01-09

  Kungskobran VIP
Hon finns alltid nära
drabbar plötsligt nära och kära
hon går inte fly i från
livet är bara ett lån
att göra det bästa av
innan skutan går i kvav

Fint diktat av dig


2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP