Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arve Henriksens gyllensus


Huset skakar till
när Anna drar ytterdörren
om rummens fattiga värme

I hagen går hästarna
oberörda
av tjugo grader minus:
Grip, Eldur och Torre

På övervåningen
stävar Stora Drömskeppet oförtrutet
med min gravitationssäkrade kropp
under vita täckets morgonvärma;
Gunwald
- rödpälsade skeppskatten -
i vibrerande vilorulle däröver;
världsalltets centralpunkt
i en spinnade spiral
från galaxers rotation
in i DNA-kedjornas dubbelhelix

Sapfos fragment glittrande
som splittrat glas
i stjärnljus

Anatomin omgärdad
av ett oavslutat universum

Kaffet mitt svarta livselixir

Arve Henriksens gyllensus
över Ithakas forna stränder
ett blekt solljus över avlägsna känslor

Doften av nygräddade rågbröd stiger
till mig
i den vita trappans gracila båge

Alice leker med Mormor




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-09 09:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP