Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett uppehållsrum för ting kanske betyder någonting för den som inte har jag här spar så att när det blir dåliga dar de kommer hit och tar och mungiporna mina uppåt far. Leenden kan man bli frisk utav...


MORGONRUTINER I FÖRKYLNINGSTIDER

 

kokar vatten till kaffe the och ångbad

häller jodsalt i botten på en skål 

sedan hett vatten där i sitter över den

över huvudet en handduk som får ångan att verka

sedan nässpray och astmamediciner 

dricker kaffe äter ris ala Malta med hallonsylt

tar en klunk då och då av ingefärsthe med lime

morgongymnastik med benlyft armar uppåt sträck

hej till publiken skutt ich stretching ...

sedan tillbaks under yllefilten i soffan

funderar på några göromål 

igår sydde jag en enkel tygväska

kanske orkar jag sy en till idag

målet är tusen hemsydda tygväskor

de ska säljas och intäkterna gå till välgörenhet

det skonar miljön dessutom

gamla trasiga lakan gör jag soppåsar utav

folk vet nu vad jag gör med gamla tyger sybehör

de kommer med dem till mig för de vet

att de kommer till rätt ändamål

om jag vissa dagar syr en väska det tar ca 20 minuter

och andra dagar syr tre, då blir det 1000 st/ år

det är en god början för en bättre värld

de där soppåsarna av gamla lakan

de tar fem minuter att sy, och det görs på löpandeband

syr en tub som sedan klipps i delar

syr sedan botten på dem å klart!

det är vad jag tänker på under filten...

och att jag saknar mina barn och barnbarn

men min pappa ringer varje morgon kl.09.00

allt sedan 1.5år tillbaks efter sin stroke...

jag har fått min pappa tillbaks! 

För innan var han alltid upptagen med jobb

nu har jag en pappa som delar med sig 

av sina tankar och idéer om livets goda

vi ska odla på friland tillsammans hela familjen

och i morse när jag vittjade min postbox

jo halsdukar till mig och min kärbo från Eva-Britt 

vi blev så glada för det blåser om knuten här

och snön den faller ned på isiga gator

ja livet är fantastiskt för det mesta...

alla vet att jag sänder vidare energier

tar emot saker ena dagen och slussar vidare

i söndags tog jag emot ett täcke

för att på måndagen sända iväg tre 

min väns hem brann ned så hon behöver nytt

alla är så vänliga omkring och hjälper henne 

jag har plats för överblivna grejer och nu delas det ut

detta flöde har pågått i över 20 år och är glädjande

det kostar ingen någonting att dela vidare i flödet

och alla blir vi vinnare och ingen blir förlorad

detta är den bästa kuren mot leda

att dela vidare det man får och själv ta emot

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-09 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP