Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han red på sina höga hästar

en bra bit in i skogen
Ja, ända tills hästen snavade och stukade foten
Själv föll han av i samma veva och slog huvudet
i den där stubben som sticker upp där
I den där väl gömda roten
En stubbe som han sätter sig på och kippar efter andan
hostandes som om han hade fått krupp
Han tänkte
Nu är jag inte längre så tuff
Sedan tog han bara sin häst i tyglarna för att så sakta
ströva sig hemåt till stallet igen för att hämta ut
en ny häst
Allt för att visa sig själv att han fortfarande vågar
gå ut och rida i skogen alldeles för sig själv
För har man ramlat av hästen sin så måste man
så fort som möjligt upp på hästryggen igen...

Han red på sina höga hästar!

Ken Cassel
9/1-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 121 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-09 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel