Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonettprövning

Hur ska jag nu projektet ta mig an?
Så längesedan är jag skrev sonett, 
att tvivel finns om allting här blir rätt. 
Av iver önskar jag att penna brann! 

En gång i tiden orden bara rann. 
Ja, tänk om allting än var lika lätt! 
Men kanske övning är det bästa sätt,
att verka mot det flyt som visst försvann. 

Ett tema jag nog först får komma på. 
Måhända blir det nåt om vinterns slut, 
att tiden fram till dess så fort ska gå. 

Så mycket bättre man ju då får må 
när blommor efterhand av sol slår ut
och strålars värme varje vrå ska nå.






Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-09 16:46



Bookmark and Share


  Syrran77
Fin sonett som bär med sig lite vårvärme.
2019-02-08

  ULJO
Gillas. Ett nytt grepp från din penna
2019-01-09

  Per Rydberg
Gillar formatet, och din infalsvinkel. Nog tycker jag att du lyckas. En fin sonett med mjukt flyt.
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP