Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tjärn upp mot Norbäck

På Universums botten
vistas min tanke;
en kula av kvicksilver
speglande stjärnors mångfald,
vilande i det trankila spinnande
som låter tomrummet vibrera
i felisisk ro

Kaffets svarta fall
i strupens mörka brunn
färgar självuppfattningen
i blänkande ebenholz

Eros långa fingrar
genom väldoftens klara artikulation
låter Das wohltemperierte Klavier löpa
från tid till annan
över tonföljdernas bågnande svall

I Universum är alla platser här,
alla tider nu

Jag väljer en tjärn
i skogarna
upp mot Norbäck
där allt nynnar tyst




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-09 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP