Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Orättvisor TANKA


I dagstidningar
sprids många osanningar
Skrapa på ytan
se sanningen inunder
Oskyldiga avrättas


*

varför ska det vara så?
de skyldiga kryper i skydd av mörkret undan
sanningen kräver inte hörsägen
utan bevis !

osanningar säljer lösnummer
skandaler gläder hyenorna
varför ska det vara så
att kapital och makt med osanning skapar en pakt
där tronpredenten förgylles
fast sanningen uppdagas förr eller senare

se Trump-ens senaste "bygga en stålskärm"
förhindra migranternas intåg
men det mullrar bland medborgarna som får betala priset
för hans utspel ...demokrati ?






Bunden vers (Tanka) av morgonstjärna VIP
Läst 272 gånger
Publicerad 2019-01-09 19:38



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
äcklet Trump-en störtar världen utan att blinka för att genomdriva sin vilja!
2019-05-05

  Larz Gustafsson VIP
Allt ont i världen är tydligen Donald Trumps fel.
Själv ser jag honom som en bra karl, och en betydligt bättre president än det där äcklet Obama.
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP