Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRIVA DIKTER

Skriva dikter och med orden leka
är ett sätt att få det tysta sagt.
Outsägligt blir tillrättalagt.
Men till slut blir diktens bilder bleka,

orden tystnar för det oerhörda,
bokstavstecknen räcker inte till.
Inte kunna skriva det man vill
tynger ner begränsningarnas börda.

Trots det måste man försöka
sätta ord på känslans rika skatt
och sitt uttryck variera, öka

fantasierna, få undren fatt.
Om med ord kan lekas, dikter skrivas
kan osynligheter varseblivas!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-09 20:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina funderingar på skrivandets magi är en rik inspirationskälla för alla oss som skriver. Jag gillar "kan osynligheter varseblivas" som är målet med mångas skrivande!!
2019-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP