Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Staden

Staden vi ser
är platsen där vi föddes
här gavs våra minnen
barndomens bästa chans
stenlagda gränder
den första fallande snön
skidåkning i backen
och kärleken som vanns

Staden där vi föddes
första kyssen vid Konsum
skoldansen i februari
och ölen som brorsan bjöd
pingisträningen i hallen
du väntade utanför
stormen som fällde träden
och känslornas glöd

Staden som vi bodde i
där vi gick i skolan
vi lärde oss om känslor
att inte ta något för givet
landsvägen mot framtiden
gick bredvid vårt hus
tillsammans tog vi steget
det som blev skrivet

Staden bakom kullarna
kyrkan på slätten
och konfirmationen i maj
ursprunget vilar där
parken där vi älskade
tidens fantastiska under
vi delade våra löften
jag minns att du var kär

Staden som blev vår
där levde vi och verkade
barnen de såg ljuset
och blev ett med tiden
visdomen den växte
onda och goda minnen
passerar oss revy
nu mot den sista friden

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 472 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-11 10:35



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen fint och man fåren inre bild!
2019-01-15

  Solstrale VIP
Ja den staden har vi alla bott i på något sätt. Stark igenkänningsfaktor!
2019-01-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
U ti
L ivet klivet
J a som det blev
O ch som Du väl beskrev
* det får nog ett drev
* av flera sådana
* berättar brev
2019-01-12

  Eva Helene VIP
Fint, och gatan på din bild har jag också gått på, fast långt ifrån så många gånger som du!
2019-01-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint och känsligt diktat om hemstaden och livets minnen från barndom till vuxen.
2019-01-11

    ej medlem längre
Fin text, som binder samman alla livets trådar till en härlig väv av minnesbilder.
2019-01-11

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om hemstaden och om alla
minnena som du bär med dig i livet!
2019-01-11

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet om din barndom och uppväxt
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO