Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljoner stjärnor

i natt miljoner stjärnor
tindrar som lyktor små
sätter myror i våra enkla hjärnor
vad kan ni väl vara ändå?

hur lite av livet vi fattar
och hur kort vår vandring är
för sällan vi dansar och skrattar
och av våra misstag vi lär

hur ofta beror våra kval
på att det är vi själva som
gjort och får leva med dåliga val
och en dag är det för sent att börja om

när jag dragit mitt sista andetag
när jag liksom natten är kall
när jag när det ljusnar till morgondag
ryker som en slocknad marschall

så finns ni, miljoner stjärnor,
kvar som lyktor små
som levande, fjärran lanternor –
för evigt ni nog kommer att bestå




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-09 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP