Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farfar

 

Åter till mina rötter

jag hör din röst

farfar med moralen

Du gick i tåget

gav oss historien

hur det kunde va

Jag var så liten

när jag hörde

om din kamp

men den följde mig

gav mig värderingarna

som jag bär idag.

Stolt minns jag dig

Sven arbetets son

inom mig hör jag

upp till kamp emot kvalen

rättvisa till alla 

kvinnors rätt och lika lön

Jag är ett barn av dig

från en annan tid

men din själ finns inom mig

jag bär den högt

Fanan som berättar

vem jag är

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-09 21:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Varma fina minnen!
2019-01-30

  aol
Underbart sant igenkännande skaldat,
2019-01-11

    ej medlem längre
En text som står upp, håller i, håller ut, i ur och skur.
2019-01-10

  Feliaxel VIP
Fina minnen av en farfar
2019-01-10

  ULJO
Gillar din hyllningsdikt
2019-01-10

  Annie b'larsson VIP
Wow! Vilken fin hyllning till din farfar. Man kan också utläsa i dikten, hur det som hände för längesedan kommer att sätta spår i en kommande framtid - att det som en människa kämpar för, faktiskt har betydelse. Bra!
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP