Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växelvarm

Jag önskar bort gråhet och vinter
svarta grenar mot mjölkiga moln
och frostdimman på marken
Jag önskar bort kylan och snöns dämpade ljud

Önskar färger i världen
en värmande sol
och ljudet av människor som skrattar

Kallnar jag nu?
Växelvarm som ormen i sin håla under snön
Kan jag hålla mig levande i det gråa?

Jag lever knappast
Andningsfrekvensen går ner i soffan framför Netflix
Dvalar gungande i tunnelbanans buk
Monotona dagar i datorns blåa ljus

Ska jag väckas av en tussilago?
Får hjärtat i gång cirkulationen igen en gång av en ljummen vind?

Kan ormen minnas sånt som våren under snön
eller ska vi bara sova
sova?




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-10 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene