Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PasseratMittLiv

Vill bort från skiten,
istället tillbaks till tiden
då jag var liten.

Inget kan vara bättre
än att ligga på gräset
och kolla upp på fåglarna.
(Dem som bara finns där,
dem som flyger utan drömmar,
men som ändå har en framtid)

Var finns dina drömmar?
Vill du bygga drömmar under stjärnorna,
precis som jag och du gjorde när vi var små.

Vill du sova under natthimmlen,
bara glömma framtiden.
(För en stund)

Vill du inte tillbaks till allt som fanns då?
Vill du inte hoppa i lövhögen,
den som du går förbi varje höstmorgon?
(Lövhögen du hoppade i förr,
när du var liten)

Kan vi inte skriva en önskning till tomten,
precis som på den tiden?
(Bara en enda)
Kan vi inte springa barfota i regnet,
snälla bara en gång?
(Göra tiden omvriden)

Snälla mamma,
kan jag inte få vara liten igen,
sitta i ditt knä och innerligt skratta.
(Jag längtar efter något som redan
har passerat mitt liv)
Mina tårat rinner nu,
dem faller till marken
dem blir platta.
(Känslan att vilja ta på något,
som inte går att röra vid)

Ps. Jag ska skrika ut mitt förflutna,
så att det svävar i luften
som en framtid.




Fri vers (Fri form) av Parkbenksfilosofi
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-10 20:54



Bookmark and Share


    Mitt namn är asperger
Starkt.
2019-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Parkbenksfilosofi
Parkbenksfilosofi